8/6/16

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρουμανίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρουμανίας




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Λευκωσία κ. Ion Pascu, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Ο Πρέσβης συνεχάρη τον κ. Συλλούρη για την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του. Τον ευχαρίστησε δε για την αγαστή συνεργασία, που είχε με την Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, καθώς και για τις άριστες κοινοβουλευτικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Pascu επαναβεβαίωσε, εξάλλου, τη στήριξη της Ρουμανίας στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και την επανένωση της χώρας μας στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε, επίσης, η παρούσα φάση του κυπριακού προβλήματος και αντηλλάγησαν απόψεις για την πολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του για την συνεισφορά του κ. Pascu στην εμβάθυνση των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων, καθώς και των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών γενικότερα. Ευχήθηκε δε στον κ. Pascu κάθε επιτυχία στη συνέχεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας. Τέλος, τονίστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία και βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των κοινοβουλευτικών σχέσεων.