29/6/16

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ




Οι βουλευτές κ.κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, Ανδρέας Καυκαλιάς και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), αναχωρούν την Πέμπτη, 30 Ιουνίου για την Τιφλίδα, για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 25ης Ετήσιας Συνόδου της Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1 και 5 Ιουλίου 2016.

Γενικό θέμα της φετινής Συνόδου είναι: «25 χρόνια κοινοβουλευτικής συνεργασίας: οικοδομώντας εμπιστοσύνη μέσω του διαλόγου», τιμώντας την 25η επέτειο της ίδρυσης της Κ.Σ. ΟΑΣΕ.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, οι Κύπριοι βουλευτές θα λάβουν μέρος σε κοινές και χωριστές συνεδρίες των τριών Γενικών Επιτροπών της Συνέλευσης, την Επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, την Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος, και την Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα.

Πέραν της συζήτησης και έγκρισης των ψηφισμάτων των τριών Επιτροπών επί του γενικού θέματος, θα συζητηθούν και θα τεθούν προς ψήφιση επιπρόσθετα ψηφίσματα για διάφορα θέματα, τα οποία, μαζί με αυτά των τριών Επιτροπών, θα αποτελέσουν
την Τελική Διακήρυξη της Συνόδου. Θέματα προς συζήτηση είναι, ανάμεσα σε άλλα, το προσφυγικό ζήτημα, η κρίση στην Κριμαία, η καταπολέμηση της διαφθοράς, των διακρίσεων, του νεοναζισμού, η διαμάχη στη Γεωργία, η κατάσταση πραγμάτων στη Μολδαβία και η διαχείριση φυσικών πόρων.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Χατζηγιάννης θα συμμετέχει σε συνεδρίες της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κ.Σ. ΟΑΣΕ, στην οποία κατέχει θέση Αντιπροέδρου.

Τη Σύνοδο θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της Γεωργίας, κ. Giorgi Margvelashvili, ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Giorgi Kvirikashvili, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Γεωργίας, κ. David Usupashvili, ο Προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών του ΟΑΣΕ και Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, κ. Frank-Walter Steinmeier και ο Πρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ, κ. Ilkka Kanerva.