19/5/16

Πρώτηεκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Αστρονομίας στοΠροεδρικό Μέγαρο

Πρώτηεκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Αστρονομίας
στοΠροεδρικό Μέγαρο


Η πρώτη εκδήλωσηαφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 18 Μαΐου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του διεθνούς φήμης Αστροφυσικού κ. Αθανάσιου Οικονόμου.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Science & Space Cafe και η Κοινότητα Ερασιτεχνών Αστρονόμων Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από γραπτή πρόταση από την 17χρονη μαθήτρια της Αγγλικής Σχολής Στέφανη Διάκου Πετροπούλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και συμφώνησε να θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Πυρηνικού Αστροφυσικού της NASA κ. Αθανάσιου Οικονόμου με στιγμιότυπα από τις αποστολές στο διάστημα, στις οποίες συμμετείχε, να παρατηρήσουν τα άστρα με τηλεσκόπια και να επισκεφθούν το planetarium starlab που πραγματοποιούσε προβολέςτων αστερισμών και τη μυθολογία τους.

Της εκδήλωσηςπροηγήθηκε συνάντηση του κ. Οικονόμου, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και της κοινότητας Αγριδιών για καθοδήγηση της προσπάθειας που γίνεται για σύσταση του Αστεροσκοπείου Τροόδους, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. 

______________

ΜΚΥ/ΕΓ