19/5/16

Χαιρετισμός της κας Άντρης Αναστασιάδη στην εκδήλωση για τα 25χρονα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», στην Αθήνα

Χαιρετισμός της κας Άντρης Αναστασιάδη στην εκδήλωση για τα 25χρονα
του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», στην Αθήνα


Όταν ο Αλέξανδρος Δουμάς έγραφε «Ως και την ώρα της απελπισίας, δεν μένει στο βάθος της καρδιάς μια ελπίδα που κρυφοκαίει;», πρέπει να είχε κατά νου ανθρώπους όπως τους Ιδρυτές του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα».

Αν λοιπόν σήμερα υπάρχει ελπίδα στις καρδίες των παιδιών και των οικογενειών τους, αυτό οφείλεται στο έμπρακτο έργο και την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων του Συνδέσμου, που υπό την εμπνευσμένη ηγεσία της φίλης Μαριάvνας Βαρδινογιάννη πρωτοπόρησαν και άλλαξαν άρδην τον βαρύ χειμώνα που επικρατούσε γύρω από την περίθαλψη παιδιών με καρκίνο, φέρνοντας μια ουσιαστική άνοιξη.

Δεν προτίθεμαι να απαριθμήσω το έργο που έχει επιτευχθεί από το 1990 όταν ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος, γιατί είμαι βεβαία ότι το γνωρίζετε όλοι πολύ καλά. Άλλωστε, τα αποτελέσματα και οι υποδομές είναι εκεί, αδιαμφισβήτητοι πρεσβευτές της αγάπης, του πάθους και της ανυστερόβουλης προσφοράς που η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο πρωτοποριακό της κάλεσμα έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα. Μια κοινωνική στράτευση που είχε και έχει στο επίκεντρό της το παιδί και άρα στην ουσία το ίδιο το μέλλον της Ελλάδας.

Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν το αλλάξουμε εμείς και αυτό αποκτά περισσότερη σημασία στον ευαίσθητο τομέα του κοινωνικού έργου, όπου εμπνευσμένες πρωτοβουλίες όπως αυτή του «Ελπίδα», μετουσιώνουν το όνομα του Συνδέσμου σας σε πράξη και οδήγησαν σε ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Χαίρομαι δε ιδιαίτερα που αυτή η πρωτοποριακή δράση που άλλαξε τα δεδομένα στους τομείς της μεταμόσχευσης μυελού των οστών, αλλά και της παιδοογκολογίας, έχει άρωμα γυναίκας.

Η ηγεσία άλλωστε είναι γένους θηλυκού όπως και η Ελπίδα. Στο πρόσωπο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη αυτές οι έννοιες λοιπόν έχουν βρει μια πανάξια εκπρόσωπο που περιβάλλεται από πολλές άλλες αξιοθαύμαστες κυρίες που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, στηρίζουν το έργο, εργάζονται ακούραστα και δίνουν ζωή στην Ελπίδα.

Συγχαίροντάς σας λοιπόν απόκαρδιάς, ένα έχω να ευχηθώ: Μην αφήσετε ποτέ την ελπίδα να πεθάνει και συνεχίστε να την μετουσιώνετε σε πράξη.