18/5/16

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών


Ο κ. Λιλλήκας επιχειρεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη με τη διακυβέρνηση ΑΚΕΛ – Δημήτρη Χριστόφια.

Δυστυχώς για τον κ. Λιλλήκα, πρώτον, οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι ο ίδιος υπηρέτησε τις πολιτικές του ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια δύο συνεχόμενων θητειών ως βουλευτής του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις.

Δεύτερον, οι πολίτες είναι μάρτυρες του γεγονότος ότι επί Νίκου Αναστασιάδη η χώρα επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης - τους μεγαλύτερους στην ευρωζώνη της τάξης 2,7 για το πρώτο τρίμηνο του 2016 - επέστρεψε σε πρωτογενή πλεονάσματα, επέστρεψε στις αγορές, διαθέτει ικανοποιητικότατα ρευστά διαθέσιμα για να μην ξανανιώσουν οι πολίτες και η χώρα τον εφιάλτη της στάσης πληρωμών, τα κοινωνικά παντοπωλεία οδεύουν προς κλείσιμο, η ανεργία καταγράφει πτωτική τάση, ενώ έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας το οποίο έχει επιστρέψει στην ομαλότητα.

Επίσης, για πρώτη φορά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχουν ένα συγκροτημένο, νοικοκυρεμένο και στοχευμένο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, με αποτέλεσμα 11.500 νέες οικογένειες να λαμβάνουν για πρώτη φορά στήριξη από το κράτος μέσω της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Και όλα αυτά χωρίς να μειωθούν ούτε στο ελάχιστο οι δαπάνες για την πρόνοια. Αντιθέτως, έχουν αυξηθεί.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Λιλλήκα ότι με τη συγκροτημένη πολιτική, το σχέδιο και πρόγραμμα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη η χώρα κατάφερε να βγει από το μνημόνιο χωρίς την ανάγκη απορρόφησης όλου του ποσού στήριξης, χωρίς άλλες μειώσεις και περικοπές πέραν εκείνων που έγιναν το Δεκέμβριο του 2012 και χωρίς νέες φορολογίες, ενώ το μνημόνιο δεν περιείχε κανένα μέτρο για τον ιδιωτικό τομέα, όπως αναληθώς υποστηρίζει σε δήλωσή του ο κ. Λιλλήκας ότι τάχα «η Τρόικα κατέστρεψε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βύθισε τη χώρα στην ύφεση».

Όσον αφορά τις εξαγγελίες του κ. Λιλλήκα να του υπενθυμίσουμε ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι βουλευτικές και όχι προεδρικές για να προτείνει πρόγραμμα διακυβέρνησης.
---------------------