17/5/16

Σεμινάριο με θέμα την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Ταμείων για την Άμυνα

Το Υπουργείο Άμυνας συνδιοργανώνει με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ), για πρώτη φορά στην Κύπρο, σεμινάριο με θέμα την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Ταμείων για την Άμυνα


Το Υπουργείο Άμυνας συνδιοργανώνει με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ), για πρώτη φορά στην Κύπρο, σεμινάριο με θέμα την αξιοποίηση κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ESIF) για προγράμματα Άμυνας και Ασφάλειας και ιδιαίτερα για προγράμματα τεχνολογιών διπλής χρήσης (dual-use technology for civilian/ military purposes), την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία», στη Λευκωσία.
Πρωταρχικός στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τα εν εξελίξει και τα μελλοντικά ερευνητικά προγράμματα του ΕΟΑ, καθώς και τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους μέσω των Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις ευκαιρίες συμμετοχής μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) στα προγράμματα που αφορούν στην άμυνα και την ασφάλεια και στην άντληση κονδυλίων από το Πρόγραμμα COSME.
Για το σκοπό αυτό βρίσκεται στην Κύπρο αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων του ΕΟΑ με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή κ Rini Goos.
Γραφείο Τύπου, 17 Μαΐου 2016