17/5/16

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επιτέθηκε ξανά στην προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας την για την προώθηση μνημονιακών μέτρων. Φαίνεται όμως να ξέχασε ότι τη χείριστη έκδοση των μνημονιακών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του καταστροφικού κουρέματος, ο Συναγερμός και η κυβέρνηση του μέχρι χτες αποκαλούσαν ιδεολογικό τους μανιφέστο. Το οποίο θα συνεχίσουν να επιβάλλουν και μετά την τυπική λήξη του μνημονίου.
Ο δε Υπουργός Οικονομικών επίσης κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση. Για το αντίθετο όμως και ειδικότερα για υπέρμετρες δαπάνες. Και για δημοσιονομικά πλεονάσματα που εμφανώς δημιουργούνται σε βάρος της ανάπτυξης και από τις τσέπες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Είναι πέραν από εμφανές ότι οι κυβερνώντες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης τους. Γι’ αυτό και τρία χρόνια μετά και ενώ κρίνονται πλέον οι ίδιοι, αρκούνται να κάνουν αντιπολίτευση στους προηγούμενους. Που δίκαια ή άδικα κρίθηκαν αφού ο λαός πλειοψηφικά πίστεψε τις δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη. Βεβαίως όση αξιοπιστία και όση αλήθεια είχαν τα δεσμεύομαι τους, τόση αλήθεια είχε και έχει η κριτική τους στους προηγούμενους.
Στο κάτω κάτω, αν λένε την αλήθεια, αν όλα όντως εξελίσσονται θαυμάσια και περίφημα όπως λένε, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν αφού οι πολίτες όντως θα τρομοκρατηθούν και δεν θα ρισκάρουν το κυβερνητικό success story.
Γιατί όμως αντίθετα φαίνεται να επικρατεί πανικός στο κυβερνητικό στρατόπεδο; Γιατί ακόμη και σήμερα οι κυβερνώντες, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, εξαγγείλαν και άλλα μέτρα που μέχρι χθες αποκαλούσαν λαϊκίστικα; Γιατί βγήκε με δηλώσεις και εξαγγελίες το μισό Υπουργικό Συμβούλιο;
Η απάντηση είναι απλή. Την έδωσαν οι πολίτες. Που ήδη φαίνεται να κάνουν τη διαφορά. Αναγκάζοντας τους κυβερνώντες να φορέσουν, έστω και για λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το προσωπείο μιας κυβέρνησης κοινωνικά ευαίσθητης, που δεν υπηρετεί μονάχα την αντιλαϊκή λιτότητα και τους ελάχιστους προνομιούχους.
Οι πολίτες θα κάνουν την πραγματική διαφορά με την ψήφο τους στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Δίνοντας δύναμη στην δύναμη τους. Επιλέγοντας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.

17/05/2016