18/5/16

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία του 11 ουΕυρωπαϊκού Συνεδρίου Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων ( EPRW 2016)

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία του 11 ουΕυρωπαϊκού
Συνεδρίου Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων ( EPRW 2016)


Το Γενικό Χημείο του Κράτους διοργανώνει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 στις 10.35 πμ στο «ΚέντροΕυαγόρας Λανίτης» (Χαρουπόμυλοι) στην Λεμεσό, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του «11ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων ( EPRW 2016) (11 th European Pesticide Residue Workshop) » στην Κύπρο, το οποίο θα προσφωνήσει, μεταξύ άλλων, ο ΥπουργόςΓεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. Σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι η ενημέρωση των ΜΜΕ για τους στόχους του συνεδρίου και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε τρόφιμα και ποτά.

Το εν λόγωτετραήμερο Ευρωπαϊκό συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Μαΐου 2016, στην Λεμεσό, θα καλύψει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε τρόφιμα και ποτά. Συγκεκριμένα, το συνέδριο αυτό, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικό κράτος μέλος της ΕΕ, είναι καθιερωμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο, παρέχοντας ένα βήμα για την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς και μια πλατφόρμα για επαφή και δικτύωση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων από τους σχετικούς τομείς.  

Στο συνέδριοθα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 εμπειρογνώμονες από 48 χώρες, μεταξύ των οποίων, δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια, δημόσιες αρχές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), πανεπιστήμια, έμποροι και παρασκευαστές αγροχημικών, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παρόλο που πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό συνέδριο, θα συμμετέχουν επιστήμονες και από πολλές άλλες χώρες εκτός της Ευρώπης, όπως την Αμερική, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Η Κύπροςεπιλέγηκε να φιλοξενήσει το συνέδριο EPRW 2016 απότην Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή του EPRW μετά απόσυναγωνισμό με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα λάβει χώρα την Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 στις 9:00 πμ.

Π.Α.: Μέχρι Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, Τηλ.: 22809140, 22809111