21/3/16

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ να προβληματιστεί για τις θέσεις της στο Κυπριακό και την οικονομία


Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ να προβληματιστεί για τις θέσεις της στο Κυπριακό και την οικονομία
Το ΑΚΕΛ, εκφράζει τη λύπη του για την επαναλαμβανόμενη απόπειρα της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να ταυτίσει το ΑΚΕΛ με τον Συναγερμό, διαστρεβλώνοντας ταυτόχρονα τις θέσεις και την πολιτική του ΑΚΕΛ.
Το ΑΚΕΛ, δεν έχει αλλάξει τις θέσεις του στο Κυπριακό ούτε κατά ένα γιώτα και δεν πρόκειται να απολογηθεί αν άλλες πολιτικές δυνάμεις προσεγγίζουν τις δικαιωμένες από την ίδια τη ζωή και τις εξελίξεις θέσεις του ΑΚΕΛ.  Άλλοι, ίσως, θα πρέπει να προβληματιστούν γιατί οι θέσεις τους στο Κυπριακό, σταδιακά τους έχουν φέρει στο ίδιο στρατόπεδο με τις πιο ακραίες σοβινιστικές καταστάσεις. 
Η ηγεσία του ΔΗΚΟ θα πρέπει επίσης να προβληματιστεί γιατί τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό ταυτιστεί με ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές, που φόρτωσαν το λογαριασμό της τραπεζικής κρίσης στη μεσαία και χαμηλή εισοδηματική τάξη, κάνοντας έτσι τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Θυμίζουμε, ενδεικτικά, τη στάση του ΔΗΚΟ στο θέμα των εκποιήσεων, της αφερεγγυότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, την καταψήφιση της αύξησης στη φορολογία κερδών και την προώθηση της άδικης φορολογίας ακινήτων.
Αν σήμερα η ηγεσία του ΔΗΚΟ αναγνωρίζει το εσφαλμένο της σύμπλευσης της με το Συναγερμό και την κυβέρνηση Αναστασιάδη, αυτό θα αποτελεί καλοδεχούμενη εξέλιξη. Θα πρέπει όμως να αποδειχτεί στη πράξη μέσα από την αλλαγή πολιτικής και την ταυτόχρονη αποσαφήνιση ότι δεν πρόκειται η σύμπλευση των τελευταίων χρόνων να συνεχιστεί στην εκλογή Προέδρου της Βουλής, στις Δημοτικές και στις Προεδρικές εκλογές. Ιδού η Ρόδος....

21/03/2016