19/3/16

Η ώρα της γης είναι τώρα

Η ώρα της γης είναι τώρα


Tο ΑΚΕΛ όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στο συμβολικό κλείσιμο των φώτων ενόψει της καθιερωμένης ώρας της γης. Η στήριξη μας στην εκδήλωση δεν μας αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές αιτίες της σημερινής υποβάθμισης του περιβάλλοντος, μεταθέτοντας το πρόβλημα σε ατομικό επίπεδο.
Τον περασμένο Δεκέμβριο οι ηγέτες του κόσμου πανηγυρικά υπέγραψαν τη συμφωνία για το κλίμα, καθησυχάζοντας το παγκόσμιο ότι επιτέλους έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι αφού η συμφωνία που υπογράφτηκε δεν είναι δεσμευτική για καμιά χώρα. Η παγκόσμια ομοφωνία για την ανάγκη νέας αειφόρου πορείας για τις οικονομίες και τις κοινωνίες, προϋποθέτει αλλαγή των πρακτικών που προκαλούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας.
Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι το περιβαλλοντικό ζήτημα αποτελεί πρωτίστως ζήτημα πολιτικό και οικονομικό. Για το ΑΚΕΛ, βασική προτεραιότητα είναι η ευημερία των ανθρώπων, σε μια κοινωνία ισότητας, η διαφύλαξη των φυσικών πόρων και η απόδοση του αναγκαίου σεβασμού προς όλες τις μορφές ζωής στο πλανήτη.
Στην κρίσιμη αυτή καμπή της ανθρώπινης ιστορίας, η Αριστερά αποτελεί την πολιτική και κοινωνική δύναμη ελπίδας. Με σύνθημα « Η ώρα της γης είναι τώρα» καλούμε το λαό να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια.
19/03/2016