18/3/16

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας στην εκδήλωση προς τιμή των παιδιών του Ριζοκαρπάσου από το Δημοτικό Σχολείο Ερήμης

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας στην εκδήλωση
προς τιμή των παιδιών του Ριζοκαρπάσου από το Δημοτικό Σχολείο Ερήμης


Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, που απευθύνω χαιρετισμό σε αυτήν την όμορφη συνάντηση, ανάμεσα στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου και του Δημοτικού Σχολείου Ερήμης. Χαίρομαι πάντοτε όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά, αλλά, ιδιαίτερα σήμερα, διακατέχομαι και από συγκίνηση, μια και είναι μαζί μας οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί από το κατεχόμενο σχολείο μας, στο όμορφο Ριζοκάρπασο.

Παιδιά που ζουν μακριά μας, σε ένα περιβάλλον ανελευθερίας και στέρησης βασικών τους δικαιωμάτων. Παιδιά που υποβάλλονται σε προσωπικές θυσίες, στην καθημερινή τους ζωή και στερούνται πράγματα που για άλλα παιδιά της ηλικίας τους είναι αυτονόητα. Είναι με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη που στεκόμαστε μπροστά στην αντοχή και τον αγώνα τους για επιβίωση και συνέχεια στη γη των γονιών και των προγόνων τους.  

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, έχοντας υπόψη του τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται κάθε μέρα να αντιμετωπίσουν οι εγκλωβισμένοι μας, θέτει πάντα στις προτεραιότητές του το Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου και προσπαθεί να παρέχει συνεχώς, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα απαραίτητα εκείνα εφόδια, που θα διευκολύνουν το έργο της μάθησης.

Συμπαραστεκόμαστε στον καθημερινό τους αγώνα και μεριμνούμε ώστε η κατοχή να μη στερήσει από κανένα παιδί, τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα να αναπτύξουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλο το φάσμα των ικανοτήτων τους. Ευχαριστώ και συγχαίρω ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς μας στην Καρπασία, που προσπαθούν, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να επιτελέσουν στο ακέραιο το παιδαγωγικό τους έργο.

  Σήμερα, αγαπημένα μας παιδιά από το Ριζοκάρπασο, έχετε την ευκαιρία να περάσετε μια όμορφη μέρα με τα παιδιά που σας φιλοξενούν εδώ στην Ερήμη. Τόσο εσείς όσο και οι δάσκαλοί σας, δεχτήκατε μια πρόσκληση αγάπης από το σχολείο και από τον Σύνδεσμο Γονέων. Είμαι βέβαιος ότι θα αποκομίσετε τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψή σας εδώ και το πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει για σας, με ιδιαίτερη έγνοια και ενδιαφέρον.

Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στις Διευθύνσεις των δύο σχολείων και στους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία και την όλη οργάνωση των σημερινών δραστηριοτήτων. Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις, δίνετε πραγματικό νόημα στις λέξεις φιλία, αγάπη και συνεργασία.  

Ιδιαιτέρως συγχαίρω τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ερήμης, το   Διδακτικό Προσωπικό και τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου, για το σημερινό πρόγραμμα, αλλά και για τη διήμερη φιλοξενία που προσφέρουν στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας από το Ριζοκάρπασο.

Ελπίζουμε και προσμένουμε να είναι κοντά η μέρα, που όλοι θα ζήσουμε σε μια ελεύθερη, ειρηνική, επανενωμένη Κύπρο.

Θέλουμε και οραματιζόμαστε μια πατρίδα που θα προσφέρει στις νέες γενιές του τόπου μας τις συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέπουν ελεύθερα να ζουν, να δημιουργούν στην Κύπρο μας και να ανθίζουν όπως τα κυκλάμινα, που εξακολουθούν απτόητα   να φυτρώνουν στα   χώματα της Καρπασίας.

Διαβεβαιώνω για άλλη μια φορά τη συνεχή έγνοια και ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την ευημερία και την πρόοδο όλων των παιδιών μας και εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, καλή συνέχεια στο έργο τους.