11/2/16

Ο Υπουργός Γεωργίας εκπροσώπησε την Κύπρο σε Υπουργική Σύνοδο για την προστασία της Μεσογείου, στην Αθήνα

Ο Υπουργός Γεωργίας εκπροσώπησε την Κύπρο
 σε Υπουργική Σύνοδο για την προστασία της Μεσογείου, στην Αθήνα


Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης εκπροσώπησε σήμερα την Κύπρο στη 19 η Συνάντηση των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος της Μεσογείου, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Υπουργοί χωρών της Μεσογείου και εκπροσωπήθηκαν και οι 29 χώρες της.   

Ο κ. Υπουργός, στην παρέμβασή του, τόνισε τη σημασία της προστασίας της Μεσογείου από τη θαλάσσια ρύπανση, ιδιαίτερα λόγω των αυξημένων δραστηριοτήτων από την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Σημείωσε ότι οι οικονομίες των χωρών της Μεσογείου, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για την καθεμιά, βασίζονται στο υγιές θαλάσσιο περιβάλλον. Ο κ. Κουγιάλης τόνισε, επίσης, την ανάγκη για συνεργασία όλων για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και ανακοίνωσε ότι η Κύπρος βρίσκεται στη διαδικασία σύναψης μνημονίων συνεργασίας με τις χώρες της γύρω περιοχής.

Στο περιθώριο της Συνόδου, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τους εκπροσώπους του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ελλάδας για προώθηση των τριμερών συνεργασιών που αναπτύσσονται με τις χώρες αυτές.