19/2/16

Πρόσληψη δέκα εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας Στενογράφων Δικαστηρίου (Κλ. Α2, 4η βαθμίδα) Δικαστική Υπηρεσία

Πρόσληψη δέκα εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας
 Στενογράφων Δικαστηρίου  (Κλ. Α2, 4η βαθμίδα) Δικαστική Υπηρεσία


Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώνει ότι, μετά την εξαίρεση του Άρθρου 16, του Περί Προϋπολογισμού του 2016 Νόμου του 2015, και με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται στον περί της Διαδικασίας Πρόσληψης Εργοδοτούμενων Καθορισμένης Διάρκειας στη Δημόσια Υπηρεσία και για άλλα Συναφή Θέματα Νόμους του 2011, γίνονται δεκτές αιτήσεις για απασχόληση δέκα εργοδοτούμενους καθορισμένης διάρκειας Στενογράφους Δικαστηρίου, Δικαστική Υπηρεσία, για περίοδο μέχρι 31/12/2017.

1.    Καθήκοντα και Ευθύνες:

(α) Στενογραφεί στα Ελληνικά.
(β) Αποστενογραφεί ορθά και με ακρίβεια και δακτυλογραφεί με ταχύτητα και χωρίς λάθη πρακτικά διαδικασίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, των Επαρχιακών Δικαστηρίων και των υπόλοιπων Δικαστηρίων.
(γ) Δακτυλογραφεί με ακρίβεια και ταχύτητα επιστολές, σημειώματα ή άλλα έγγραφα.
(δ) Εκτελεί καθήκοντα ιδιαιτέρας γραμματέως, καθώς επίσης και γενικά γραφειακά καθήκοντα.
(ε) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα της ανατεθούν.

Σημειώσεις:
Τα άτομα που θα απασχοληθούν υποχρεούνται να εργάζονται με το σύστημα αναμονής και κλήσεων κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες της Δημόσιας Υπηρεσίας, όταν οι ανάγκες της Υπηρεσίας το απαιτούν, για την εξέταση από το Δικαστήριο αιτημάτων των αστυνομικών αρχών για την έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης.

2.    Απαιτούμενα Προσόντα :

(1) Απολυτήριο αναγνωρισμένης Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης.

(2) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Σημ.: Αναφορικά με τους υποψηφίους
(ι) των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Ελληνική και δεν έχουν απολυτήριο Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης και
(ιι) οι οποίοι, δυνάμει του Άρθρου 2.3 του Συντάγματος, επέλεξαν να ανήκουν στην Ελληνική κοινότητα, απαιτείται μόνο καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, νοουμένου ότι θα έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

(3) Ακεραιότητα χαρακτήρα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.

(4) Επιτυχία σε εξετάσεις που διεξάγονται ή αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
      (α) Στην Ελληνική Στενογραφία με ταχύτητα 80 τουλάχιστο λ.κ.λ. και
      (β) στην Ελληνική και Αγγλική Δακτυλογραφία με ταχύτητα 40 τουλάχιστο λ.κ.λ.

3.    Οι αιτητές πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4.    Η απασχόληση αφορά σε περίοδο μέχρι τις 31/12/2017, εκτός αν οι ανάγκες που θα ικανοποιούν παύσουν να υφίσταται. Με την λήξη της περιόδου, η απασχόληση του εργοδοτούμενου καθορισμένης διάρκειας τερματίζεται αυτοδικαίως χωρίς καταβολή αποζημίωσης ή την τήρηση οποιασδήποτε άλλης διατύπωσης.

5.    Αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο Ειδικό Έντυπο, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το Αρχείο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ή από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Οικονομικών ( www.mof .gov.cy ) και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού ( www .mof .gov .cy /papd ).

  1. Οι γραπτές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν κατάλληλα συμπληρωμένες στο Αρχείο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ή μέσω τηλεομοιοτυπικής υπηρεσίας (Φαξ: 22865780) όχι αργότερα από τις 4 Μαρτίου, 2016. Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται με αντίγραφα των πιστοποιητικών των ακαδημαϊκών και άλλων συναφών προσόντων που προνοούνται στην παράγραφο (2) ανωτέρω, περιλαμβανομένων βεβαιώσεων για υπηρεσία εκεί όπου απαιτείται πείρα. (Τα πρωτότυπα να παρουσιαστούν όταν ζητηθούν για έλεγχο).

____________