1/10/15

Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου


Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων
 κ. Γιαννάκη Ομήρου


Η Κυπριακή Δημοκρατία εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί ασπίδα και θώρακα για τον αγώνα του λαού μας για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και για ενότητα της πατρίδας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο κ. Ομήρου είπε «θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Φουρά, στις Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, εθνοφρουρούς, άντρες και γυναίκες της Εθνικής Φρουράς για την άρτια σημερινή παρέλαση.

Σήμερα είναι ημέρα χρέους, απότισης φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους αθάνατους ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ’55-’59 που θεμελίωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και προς τους αγωνιστές ήρωες πεσόντες του ’63-’64 που διαφύλαξαν την Κυπριακή Δημοκρατία, όσους αντιστάθηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στο πραξικόπημα της 15 ης Ιουλίου 1974 και ενάντια στην τουρκική εισβολή που ακολούθησε. Αυτοί είναι που θεμελίωσαν, διαφύλαξαν και διέσωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Την Κυπριακή Δημοκρατία που εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί ασπίδα και θώρακα για τον αγώνα του λαού μας για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, για ενότητα της πατρίδας, των θεσμών, της οικονομίας, του κράτους, του λαού και βέβαια την αποκατάσταση των καταπατούμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας.

Σήμερα, ας αποτελέσει η 55η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας την αφετηρία για την επίτευξη αυτών των στόχων που είναι ένα βαρύ χρέος για τις σημερινές γενιές».