8/9/15

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στη συνέντευξη Τύπου για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού»

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στη συνέντευξη Τύπου για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού»


Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που χαιρετίζω την σημερινή συνέντευξη Τύπου για την πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, τη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κύριο στόχο έχει την προαγωγή του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας για την παιδεία και τον αθλητισμό, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε αυτήν την πανευρωπαϊκή εκστρατεία. Στηρίζει και υιοθετεί την συγκεκριμένη διοργάνωση, ως ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του στον τομέα του αθλητισμού. Σε παράλληλη πορεία με τον Εθνικό Συντονιστή, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, θα οργανώσει τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες δραστηριότητες παγκύπρια.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από τις δικές του δράσεις, ενεργοποιεί σε παγκύπριο επίπεδο τον μαθητικό πληθυσμό και τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες, το προσωπικό των σχολικών μονάδων, καθώς και μέρος των γονέων και κηδεμόνων.

Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος “ MOVE WEEK 2015”, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, για μια εβδομάδα, θα αποτελέσουν κυψέλες αθλητικής δημιουργίας μέσα από ένα πολύπλευρο και ελκυστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Πέρα από τις κεντρικές δράσεις, κάθε σχολική μονάδα θα έχει την αυτονομία να σχεδιάσει και δικές της δράσεις, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέραν των 85 χιλιάδων μαθητών αναμένεται να κινητοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Η περσινή καινοτομία με τίτλο «Άσκηση για καταπολέμηση του εργασιακού άγχους» αναμένεται ότι και φέτος θα έχει την ίδια ανταπόκριση και επιτυχία. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού οργανώνει αθλητικές δράσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε Υπουργεία, στο κτίριο Προεδρίας, το Δημαρχείο Στροβόλου, καθώς και σε μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς.  

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και όλους τους φορείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας και ενίσχυσαν με τη συμμετοχή τους την προσπάθεια για αθλητική αγωγή και υγεία των πολιτών μας.

Συγχαίρω τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ο οποίος ως Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και του “ MOVE WEEK ”, συντονίζει μια τόσο μεγάλη δια-τομεακή κινητοποίηση.

Καταλήγοντας, εύχομαι κάθε επιτυχία στην υλοποίηση του Προγράμματος, με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας για τα πολλαπλά οφέλη της σωματικής άσκησης.

------------------------