9/9/15

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, αναχωρεί σήμερα για το Ισραήλ για διήμερη επίσκεψη εργασίας, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Ειδικότερα, ο κ. Ζήνων θα έχει την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών και στενό συνεργάτη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, κ. Dore Gold και άλλους ανώτατους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ θα γίνει δεκτός και από την Αν. Υπουργό Εξωτερικών, κα Tzipi Hotovely . Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί, επίσης, με τον Αν. Διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, κ. Eran Lerman .
Κατά τις πιο πάνω συναντήσεις θα δοθεί συνέχεια στα θέματα που συζητήθηκαν στις συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιφερειακή ασφάλεια, στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και στα θέματα διμερούς συνεργασίας.
Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο κ. Ζήνων θα συναντηθεί, επίσης, με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο ΙΙΙ, και με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεσανατολικό, Fernando Gentilini .
---------------------