9/9/15

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τη Μέση και την Τεχνική Εκπαίδευση

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η έναρξη της σχολικής χρονιάς
για τη Μέση και την Τεχνική Εκπαίδευση

 
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μετά από διαβούλευση με τη Διεύθυνση του Τμήματος Μετεωρολογίας και τη Διεύθυνση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, ανακοινώνει ότι λόγω του αυξημένου επιπέδου σκόνης στην ατμόσφαιρα, η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τη Μέση Γενική και τη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, αντί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενίσει την Παρασκευή.   

Η πιο πάνω απόφαση κρίνεται ως επιβεβλημένη, καθώς πρώτιστο μέλημα όλων είναι η προστασία και η ασφάλεια των μαθητών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.   Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.  

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ήδη στείλει συστάσεις για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων από τα ιδιωτικά σχολεία για προστασία των μαθητών τους. Παράλληλα, έχουν δοθεί οδηγίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για καθαρισμό των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων των σχολικών μονάδων πριν την προσέλευση των μαθητών.  

Υπογραμμίζεται ότι θα ληφθεί πρόνοια, ώστε με τις απαραίτητες αναπροσαρμογές, να μην υπάρξει απώλεια διδακτικού χρόνου στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.