26/8/15

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου


Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφάσισε –σύμφωνα και με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του στις επαρχίες- την εξαίρεση από τις πρόνοιες των περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμων του 2013 και του 2014, 25 θέσεων για κάλυψη αναγκών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, πέντε θέσεων Διευθυντών Κλινικής/Τμήματος (Κλ. Α16(i)) – Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και εννιά θέσεων Χημικών (Κλ. Α9, Α11 και Α12), Χημικών 1 ης Τάξεως (Κλ. Α11 και Α12) και 2ας Τάξεως (Κλ. Α9) – Γενικό Χημείο του Κράτους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥ.Π.Ε.), για τριετή θητεία, από την 19.08.2015 έως την 18.08.2018.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι:
1. Λάρκος Λάρκου,                   Πρόεδρος ΚΥ.Π.Ε.
2. Τάκης Αγαθοκλέους,             Δημοσιογράφος
3. Μιχάλης Καρής,                    Εκπρόσωπος Συνδέσμου Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών Κύπρου
4. Γιώργος Θεοδούλου,             Εκπρόσωπος Ένωσης Συντακτών Κύπρου
5. Πατρίσια Χατζησωτηρίου,       Εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου Πληροφοριών
6. Ελέγκω Φραγκουλίδου           Εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών
7. Ανδρούλα Γεωργιάδου,          Εκπρόσωπος Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως διορίσει τον κ. Τίμη Ευθυμίου στη θέση του Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών και τον κ. Ανδρέα Ευαγγέλου στη θέση του Βοηθού Επιτρόπου, για θητεία που δεν υπερβαίνει τα έξι χρόνια και θα περιορίζεται στο ανώτατο όριο δύο θητειών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εγκαθίδρυση Υπάτης Αρμοστείας στον Καναδά, με έδρα στην Οττάβα.

Η Υπάτη Αρμοστεία θα είναι επίσης διαπιστευμένη και για παρακολούθηση θεμάτων του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ο οποίος εδρεύει στον Καναδά.

Η αναβάθμιση της διπλωματικής παρουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Καναδά, καθώς επίσης και στην πιο αποτελεσματική παρακολούθηση των θεμάτων του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας.