12/7/15

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη πριν την έναρξη
της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Eurogroup για την Ελλάδα, προέβη πριν την έναρξη της συνάντησης στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:
«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν χαμένος χρόνος, αλλά πιστεύω ότι τώρα έχουμε μια καλή βάση, η οποία θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Στη φάση της λεπτομερούς διαπραγμάτευσης για ένα μνημόνιο που θα δημιουργεί προοπτικές για την Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πλάνο και πάνω σε αυτό θα εξουσιοδοτήσουμε τους θεσμούς να διαπραγματευτούν σήμερα».
Ερωτηθείς ποιο αναμένεται να είναι το σημερινό αποτέλεσμα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε τους θεσμούς να συζητήσουν περαιτέρω, να διαπραγματευτούν τις λεπτομέρειες ενός φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού πλάνου, το οποίο πρέπει να συνοδεύει το πρόγραμμα στήριξης».
Σε ερώτηση εάν η ΕΚΤ θα αρχίσει ξανά τη χρηματοδότηση μετά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι εναπόκειται στην ίδια την ΕΚΤ να το αποφασίσει.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν εγκαταλείφθηκε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Υπουργός Οικονομικός τόνισε: «Για μένα, σίγουρα. Σίγουρα ναι».