24/6/15

O Προεδρεύων της Δημοκρατίας κ. Σοφοκλής Φυττής προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

O Προεδρεύων της Δημοκρατίας κ. Σοφοκλής Φυττής προήδρευσε
συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας κ. Σοφοκλή Φυττή.

Μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μετά από κοινή πρόταση που ετοιμάστηκε από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών και των επιδιώξεων της σημερινής διακυβέρνησης για εκσυγχρονισμό του κράτους, μέσω δημιουργίας κατάλληλου μηχανισμού για πιο αποδοτική Δημόσια Υπηρεσία προς εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών, το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε και θεσμοθέτησε το ρόλο των Μονάδων Διευθύνσεως Στρατηγικού Προγραμματισμού.

Ενέκρινε επίσης του όρους εντολής και κυκλοφορίας τους σε όλα τα Υπουργεία που θα περιλαμβάνουν το χειρισμό της ατζέντας της αναπτυξιακής μεταρρύθμισης.

Η συγκεκριμένη πρόταση προκύπτει από την ανάγκη θεσμοθέτησης της λειτουργίας αυτών των Μονάδων για σκοπούς εξασφάλισης ενιαίας και ομοιόμορφης πρακτικής και τρόπου λειτουργίας τους στα συνολικά θέματα στρατηγικού προγραμματισμού, με ίδιους όρους εντολής που αποσκοπούν στην επίτευξη κοινών στόχων και τη διασφάλιση καθολικής επιτυχίας.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, ενέκρινε σήμερα την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων των ακόλουθων θέσεων:

14 θέσεις Λειτουργού και 6 θέσεις Βοηθού Γραμματειακού Λειτουργού στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, 1 θέση Λειτουργού Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και 1 θέση Τεχνικού Μηχανικού στο Γραφείο Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τη θέση Γενικού Διευθυντή και τη θέση Διευθυντή στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, καθώς και 1 θέση Δημοτικού Μηχανικού στο Δήμο Πάφου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει σχετικά την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών έτσι ώστε να εξασφαλιστεί γραπτή συγκατάθεσή της για την πλήρωση των εν λόγω θέσεων».

Ερωτηθείς για το θέμα των Μονάδων Διευθύνσεως Στρατηγικού Προγραμματισμού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι πρόκειται για συντονιστικό όργανο σε κάθε Υπουργείο, το οποίο θα παρακολουθεί τον προϋπολογισμό, τις διάφορες εργασίες και θα βρίσκεται σε συντονισμό με τα άλλα Υπουργεία, με στόχο να καταστεί η Δημόσια Υπηρεσία ακόμη πιο αποδοτική προς καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.