5/6/15

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκε στο Κυπριακό

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
 αναφέρθηκε στο Κυπριακό


Κατά τη χθεσινή (4.6.15) τακτική ενημέρωση των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. St é phane Dujarric απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή τη συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Mustafa Akinci με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα του Οργανισμού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η αναφορά του σε ηγέτη της τουρκικής κοινότητας είναι ένα είδος αναγνώρισής του ως αρχηγού κράτους ή Κυβέρνησης της μη αναγνωρισμένης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», ο κ. Dujarric τόνισε ότι μιλώντας από αυτό το βήμα είναι ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σε σχόλιο άλλου δημοσιογράφου ότι με την πρόσφατη εκλογή του Mustafa Akinci υπήρξε κάποια ελπίδα για επανένωση του νησιού, και σε ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία από τον Γενικό Γραμματέα, o Εκπρόσωπος του Γ.Γ. υπογράμμισε ότι ο κ. Eide συνεχίζει το έργο του και τα μηνύματα που βγήκαν από τις συναντήσεις που είχε με τους δύο ηγέτες ήταν θετικά, αναφέροντας ως θετικό βήμα την επαναλειτουργία των δύο νέων σημείων διέλευσης.