24/6/15

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής
με εκπρόσωπο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στην Αθήνα


Στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στη Βουλή των Ελλήνων, με την εκπρόσωπο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Η κα Κόλλια-Τσαρουχά αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του κυπριακού κοινοβουλίου, τον κ. Ομήρου, ένα φίλο από τα παλιά. Έχουμε συνεργαστεί από   τη θέση της Αντιπροέδρου της Βουλής την προηγούμενη περίοδο. Επομένως, δέχθηκα ένα φίλο και πατριώτη Κύπριο, συνάδελφο. Συζητήσαμε διάφορα θέματα. Εγώ, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του κ. Πάνου Καμμένου, και Υπουργού Άμυνας, ο οποίος απουσιάζει στις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Το Κυπριακό είναι ένα ζέον θέμα. Έχει κλείσει 41 συναπτά έτη. Αυτό λέει κάτι. Φαίνεται ότι η διεθνής κοινότητα και δη η ευρωπαϊκή, δεν έσκυψε πάνω του να δει και να συνδράμει προς την επίλυσή του με ουσιαστικό τρόπο. Η Ελλάδα, πάντοτε, σεβόταν και σέβεται τις αποφάσεις του κυρίαρχου κυπριακού λαού και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε εγγυητές, βάζοντας τις κόκκινες γραμμές μας στο μεγάλο αυτό Εθνικό Θέμα. Εμείς το θεωρούμε Εθνικό Θέμα, είναι θέμα του κυρίαρχου κράτους της Κύπρου, αλλά είναι και θέμα εθνικό. Προφανώς, αυτοί που έχουν την ευθύνη στις διαπραγματεύσεις και στις συζητήσεις είναι οι εκπρόσωποι του κυπριακού λαού και αυτοί θα αποφασίσουν μαζί με τον κυπριακό λαό και εμείς πάντα θα συνδράμουμε σε αυτή την διαπραγμάτευση.

Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, περνά μια δύσκολη περίοδο εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, η νέα Κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευθεί ακόμα πιο σκληρά και να προσπαθήσει ακόμα πιο σκληρά με τους δανειστές – «φίλους», οι οποίοι πρέπει να πω ότι έχουν θέμα εσωτερικό στην ΕΕ για να την αναδείξουν ως την πολιτική δύναμη και την οικονομική του παγκοσμίου γίγνεσθαι, όμως, αίροντας τα προβλήματα που υπάρχουν στα κράτη μέλη, τα οποία προβλήματα δεν τα έχουν δημιουργήσει μόνα τους τα κράτη μέλη, αλλά μέσα από τις πολιτικές, οι οποίες έρχονται και κατευθύνονται από το κονκλάβιο των Βρυξελλών. Οι Έλληνες, λοιπόν, είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, για τους κατοίκους αυτής της πολύπαθης χώρας και, βέβαια, για την Κύπρο».