15/5/15

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη συνάντησή του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη συνάντησή του
με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας


Σε θετικότατο κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την επιστροφή του από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι «οι συνομιλίες έγιναν μέσα σε ένα θετικότατο κλίμα και πιστεύω ότι έτσι εργαζόμενοι μπορεί να ελπίζουμε σε πρόοδο».

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τουρκοκυπριακής πλευράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είμαστε ακόμα στο πρώτο-πρώτο στάδιο. Έχουμε δώσει οδηγίες στους διαπραγματευτές να επεξεργαστούν σειρά μέτρων τα οποία να εισηγηθούν και θα αποφασιστούν. Επομένως, απλώς είναι θέμα κάποιων ημερών να γίνει η προεργασία και ενδεχόμενα στις 28 Μαΐου που θα γίνει η επόμενη συνάντηση, να έχουμε να εξαγγείλουμε συγκεκριμένα, πολύ περισσότερα μέτρα που αφορούν την καθ’ ημέραν ζωή των πολιτών».

Ερωτηθείς αν στις 23 Μαΐου θα γίνει μεταξύ των ηγετών κοινωνική συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για τις 23 του μήνα το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών».