13/5/15

Πραγματοποιείται η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΤΑΑ υπό τον Υπουργό Οικονομικών

 

Υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη πραγματοποιείται στις 14 και 15 Μαΐου, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας για το 2014 και θα συζητηθεί η στρατηγική για τα επόμενα χρόνια, η οποία επικεντρώνεται στην υποστήριξη πολιτικών που θα βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς είχε αποφασιστεί η δραστηριοποίηση της Τράπεζας στην Κύπρο με χρηματοδοτήσεις και συμμετοχές σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης υπογράφηκε σήμερα, από τους Υπουργούς Οικονομικών της Γεωργίας και της Κύπρου, Σύμβαση για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και την παρεμπόδιση της Φοροδιαφυγής αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα και στο Κεφάλαιο . Πρόκειται για μια συμφωνία που διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο Συμφωνιών Αποφυγής Διπλής Φορολογίας της Κύπρου και που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών