11/5/15

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στα εγκαίνια του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αποστόλου Βαρνάβα

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στα εγκαίνια του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αποστόλου Βαρνάβα

 
Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι, σήμερα, στη σεμνή αυτή τελετή για τα εγκαίνια του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αποστόλου Βαρνάβα, εδώ στον φιλοπρόοδο Δήμο Στροβόλου. Είναι βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, ο Δήμος Στροβόλου αναβαθμίζεται, και υποβοηθείται η πιο άνετη ζωή των δημοτών.

Τελώντας σήμερα τα εγκαίνια του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αποστόλου Βαρνάβα, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι μέλημα της σημερινής κυβέρνησης, είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της παιδείας μας. Έχουμε τη διάθεση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων των εξαγγελιών μας για την παιδεία, γιατί τα παιδιά μας δικαιούνται και πρέπει να έχουν μια σύγχρονη εκπαίδευση και ένα καλύτερο και πιο ευτυχισμένο μέλλον. Ήδη για το 2015, προγραμματίζεται η ανέγερση 10 νέων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με συνολικό προϋπολογισμό 47 εκατομμύρια ευρώ. Περαιτέρω, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα Δημόσια Οικονομικά παρέχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα για εκτέλεση αριθμού πρόσθετων αναπτυξιακών έργων και ορισμένα από αυτά αφορούν και έργα υποδομής για την παιδεία.

Το σχολείο το οποίο εγκαινιάζουμε σήμερα, αποτελεί ένα καινούριο εκπαιδευτικό συγκρότημα σύγχρονων προδιαγραφών, το οποίο περιλαμβάνει δυο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ειδικής εκπαίδευσης, γραφείο, προθάλαμο, κουζίνα, χώρους υγιεινής, αποθηκευτικούς χώρους και ένα πλούσιο παιγνιδότοπο. Το έργο άρχισε τον Μάρτη του 2011 και ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις έξι μήνες. Λειτούργησε τη σχολική χρονιά 2011-2012, με τελικό κόστος κτιρίου €294.000,00. Χωροθετήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιούνται στον μέγιστο βαθμό οι ανάγκες των παιδιών και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του 21 ου αιώνα. Είναι ένας άνετος και λειτουργικός χώρος, μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, όπου παιδιά και προσωπικό θα απολαμβάνουν καθημερινά την παραμονή τους σε αυτό.

Με αυτές τις σκέψεις, χαιρετίζω σήμερα τα εγκαίνια του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αποστόλου Βαρνάβα, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές   του εξαίρετου αυτού εκπαιδευτικού συγκροτήματος.

Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας και τον Σύνδεσμο Γονέων για την άψογη συνεργασία τους με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, που είχαν τη γενική ευθύνη για την προώθηση και την εποπτεία της ανέγερσης του σχολείου. Συγχαίρω, επίσης τους αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς και τους εργολάβους για τη συνεργασία που είχαν, η οποία μας έδωσε ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο, αντάξιο με τα σχολεία άλλων αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Η Σχολική Εφορεία, το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Γονέων, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά που φοιτούν θα πρέπει, χωρίς αμφιβολία, να νιώθουν περήφανοι, γιατί έχουν στη διάθεσή τους ένα πραγματικό κόσμημα με όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, που η αξιοποίησή τους αναβαθμίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την παρεχόμενη εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών.

Σας διαβεβαιώνω ότι ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού   θα βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα σας και θα στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο το έργο του σχολείου.

Εύχομαι ολόψυχα στους εκπαιδευτικούς κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν και στα παιδιά μας να αξιοποιήσουν τις σύγχρονες υποδομές που τους παρέχει το σχολείο τους για να προοδεύσουν, να μορφωθούν και να είναι ευτυχισμένα.  

_____________