13/5/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σήμερα σε ενδελεχή ενημέρωση προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για όλες τις διεθνείς επαφές του το τελευταίο διάστημα.

Ενημέρωσε επίσης τους αρχηγούς για τις θετικές εντυπώσεις από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στους αρχηγούς των κομμάτων ότι θα τους τηρεί συνεχώς και πλήρως ενήμερους για τις εξελίξεις στο τραπέζι των συνομιλιών.

Η Σύνοδος των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διεξήχθη σε άριστο κλίμα».

Ερωτηθείς αν τα κόμματα υπέβαλαν προτάσεις σήμερα για τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή ο Πρόεδρος με τον κ. Ακκιντζί, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «τα κόμματα άκουσαν με προσοχή τα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους είπε και αντηλλάγησαν κάποιες απόψεις».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις από τα κόμματα για κάποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα για εκείνα που φαίνονται να είναι πιο περίπλοκα και ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της αυτούς τους προβληματισμούς των κομμάτων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η θέση της Κυβέρνησης εκφράστηκε αμέσως μετά και από την πρώτη συνάντηση του Προέδρου με τον κ. Ακκιντζί. Ο Πρόεδρος και ο Ακκιντζί συμφώνησαν να μελετήσουν μέτρα χαμηλής πολιτικής και άλλα μέτρα με άμεση επίδραση στη ζωή των πολιτών».


Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε αν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση σε σχέση με το θέμα του αεροδρομίου της Τύμπου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν τέθηκε και τέτοιο θέμα και από τον κ. Ακκιντζί».