6/4/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «παρά το γεγονός ότι ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα η συνάντηση, θεωρούμε ότι ήταν αρκετά εποικοδομητική.

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις προθέσεις του Προέδρου αναφορικά με την ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών και την ίδια στιγμή, από την πλευρά της ΕΔΕΚ, να του θέσουμε βασικά ζητήματα που έχουν σχέση τόσο με τις θέσεις του κόμματος όσον αφορά τις συνομιλίες και την επανέναρξη, αλλά και για θέματα που έχουν σχέση με το ΓεΣΥ, τα αξιόγραφα, την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών και, γενικά. για ενδεχόμενες προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν με κύρια έμφαση στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας».

Ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το Κυπριακό, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «επαναβεβαιώσαμε τη δική μας τη θέση ότι, για την επιστροφή στις συνομιλίες δεν αρκεί απλά η ανάκληση της NAVTEX και η αποχώρηση του Μπαρμπαρός, ότι θα πρέπει η Τουρκία να δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολύ περισσότερο ότι θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να προχωρήσει στην εκπλήρωση των κυπρογενών υποχρεώσεων που ανέλαβε από το 2005 έναντι της ΕΕ».