23/3/15

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το οίκημα της Διανέλλειου Σχολής

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών
για το οίκημα της Διανέλλειου Σχολής


Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα σε σχέση με την ανταλλαγή της περιουσίας της Διανελλείου Σχολής με άλλη ίσης αξίας χαλίτικη γη, είπε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Υπουργός ερωτηθείς για τη σύσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα, με θέμα το οίκημα της  Διανελλείου Σχολής στη Λάρνακα, ο κ. Υπουργός είπε ότι «προχωρήσαμε με την έννοια ότι, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα σε σχέση με την ανταλλαγή της περιουσίας της Διανελλείου με άλλη ίσης αξίας χαλίτικη γη. Άρα, λοιπόν, η πρώτη απόφαση είναι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με την ανταλλαγή.

Η δεύτερη απόφαση είναι ότι μέχρι την Τρίτη το Κτηματολόγιο θα πρέπει να έχει δώσει την υπό ανταλλαγή περιουσία.

Τρίτη απόφαση είναι ότι θα προχωρήσουμε στις εκτιμήσεις και αν διαφανεί ότι υπάρχει διαφορά σε σχέση με την εκτίμηση της αξίας της υπό ανταλλαγή γης με την περιουσία της Διανελλείου, τότε ναι, δεν αποκλείουμε τρίτος εκτιμητής να δώσει τη λύση.

Τέταρτη απόφαση είναι ότι θα μπορεί το Ίδρυμα από αύριο να προχωρήσει στην κατεδάφιση αυτού του παλιού οικοδομήματος με τα όσα προβλήματα δημιουργούνται - είτε είναι θέματα υγιεινής είτε είναι άλλες ασχήμιες που δημιουργούνται - έτσι ώστε να καθαρίσει ο χώρος».