13/2/15

Ημερίδα: Ανοίγουμε το σχολείο σε επαγγέλματα με προοπτική

Ημερίδα: Ανοίγουμε το σχολείο σε επαγγέλματα με προοπτική


Με τον τίτλο «Ανοίγουμε το σχολείο σε επαγγέλματα με προοπτική», το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα Κ.Β’, στη Λευκωσία, διοργάνωσε σήμερα ημερίδα αφιερωμένη στα επαγγέλματα με προοπτική. Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής προσκλήθηκε στην εκδήλωση να μιλήσει για τα πράσινα επαγγέλματα και τις προοπτικές τους, καθώς ο ίδιος ως βιολόγος και ως ερευνητής γνωρίζει το αντικείμενο σε βάθος.

Ο κ. Καδής παρουσίασε στους μαθητές μια σειρά από επαγγέλματα που σχετίζονται με τη διατήρηση του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αναφέροντας ότι η μεγάλη προοπτική αυτών των επαγγελμάτων συνδέεται με την άμεση ανάγκη να ανατρέψουμε την πορεία υποβάθμισης του περιβάλλοντος, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τόσο της δικής μας γενιάς όσο και των επόμενων.  

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν να μιλήσουν και να μοιραστούν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες με τους μαθητές πολλοί ακόμα αξιόλογοι ομιλητές. Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα Κ.Β’ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius και, κάτω από τον τίτλο “ Vision 20:20”, οι μαθητές του μελετούν το θέμα της απασχολησιμότητας και τα διάφορα επαγγέλματα. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές μελέτησαν παραδοσιακά επαγγέλματα, αλλά και σύγχρονα, ενώ, κατά τη φετινή σχολική χρονιά, η μελέτη τους επικεντρώνεται στα επαγγέλματα του σήμερα τα οποία, όμως, θα συνεχίσουν να προσφέρουν προοπτικές και στο μέλλον.