16/2/15

Απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα του Γενικού Ελεγκτή ζητά ο Υπουργός Υγείας από τα αρμόδια Τμήματα

Απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα του Γενικού Ελεγκτή
ζητά ο Υπουργός Υγείας από τα αρμόδια Τμήματα

Το Υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έδωσε προσωρινή λύση με ολοκλήρωση συμφωνίας συνεργασίας, διάρκειας έξι μηνών, με τον ιατρό μεταμοσχευτή Δρ Βασίλη Χατζηαναστασίου.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί προσωρινή λύση και παρέχει χρόνο για τη δρομολόγηση ενεργειών που θα επιτρέψουν τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος στο Μεταμοσχευτικό. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Υπουργός Υγείας κάλεσε ήδη από την περασμένη εβδομάδα τον Γενικό Ελεγκτή σε σύσκεψη, η οποία καθορίστηκε για την Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου.
Η συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε από το Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου Υγείας μέσα στ o πλαίσι o των νόμιμων διαδικασιών και χαιρετίστηκε από τους ασθενείς και τους συνδέσμους τους. Αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Γενικός Ελεγκτής και με την οποία εγείρει διάφορα θέματα, ο Υπουργός Υγείας κάλεσε τα αρμόδια Τμήματα και τη Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας όπως δώσουν γραπτώς όλες τις απαντήσεις με στοιχεία και τεκμηρίωση, ούτως ώστε να μην αφήνονται αιχμές κατά του Υπουργού και του Υπουργείου Υγείας.