30/1/15

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μεταβαίνει στη Λετονία

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών
και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μεταβαίνει στη Λετονία


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μεταβαίνει αύριο στη Ρίγα, για να συμμετάσχει στη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη Συνάντηση φιλοξενεί η Βουλή της Λετονίας, την 1 η και 2 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Λετονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Τον κ. Νεοφύτου θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Χαρά Παρλά.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνάντησης, θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της Λετονικής Προεδρίας και το θέμα της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ. Θα πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων του Νότου, με κυριότερα θέματα συζήτησης τις μεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ και την οικονομική διακυβέρνηση, με έμφαση στην ενδυνάμωση της ανάπτυξης και τις πολιτικές απασχόλησης.

Τη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, ο κ. Νεοφύτου, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα και τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της ΕΕ, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2015.

___________