30/1/15

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο


Την πεποίθηση ότι μέσα από τις συνομιλίες που θα γίνουν μεταξύ της Κυπριακής και της Ελληνικής Κυβέρνησης την προσεχή Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, θα διαφανεί η στενή συνεργασία η οποία διαχρονικά υπάρχει ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε: «Τη Δευτέρα αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως θα υπάρξει συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Από ελληνικής πλευράς θα γίνουν συναντήσεις και με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Προσβλέπουμε στην επίσκεψη του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού και είμαστε σίγουροι ότι μέσα και από τη συζήτηση που θα γίνει θα διαφανεί η στενή συνεργασία η οποία διαχρονικά υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με τη νέα ελληνική ηγεσία υπάρχει στροφή στην πολιτική της Ελλάδας στην οικονομία και την εξωτερική της πολιτική, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η κάθε χώρα λαμβάνει αποφάσεις και κινείται βάσει των δικών της στρατηγικών συμφερόντων. Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Πρωθυπουργού».

Κληθείς να πει αν το Κυπριακό, οι προκλήσεις της Τουρκίας και τα θέματα οικονομίας θα είναι αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Εκπρόσωπος απάντησε πως «σίγουρα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν και υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει περισσότερος συντονισμός με την Ελληνική Κυβέρνηση στο θέμα της Ρωσίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θέλω να αναφέρω ότι στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων χθες, η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ, ακόμη και τα μεγάλα κράτη, είχαν την ίδια θέση, όπως και η Ελλάδα και η Κύπρος, σε σχέση με τον τρόπο προσέγγισης και επίλυσης του προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή».