30/1/15

Κύπριοι βουλευτές συμμετέχουν στην 9 η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣΜ

Κύπριοι βουλευτές συμμετέχουν στην 9 η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣΜ


Οι βουλευτές κ. Νίκος Τορναρίτης, κα Στέλλα Μισιαούλη Δημητρίου, κ. Άγγελος Βότσης και κα Ρούλα Μαυρονικόλα, μεταβαίνουν την Κυριακή, 1 η Φεβρουαρίου 2015, στο Μονακό για να συμμετάσχουν στην 9 η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), την οποία φιλοξενεί το Κοινοβούλιο του Μονακό στις 2 - 4 Φεβρουαρίου 2015. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γεωργία Νεοφύτου.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει παρουσίαση του έργου των τριών Μονίμων Επιτροπών της ΚΣΜ και θα τεθούν προς έγκριση εκθέσεις και ψηφίσματα επί διαφόρων θεμάτων που εξετάζουν οι Ειδικές Ομάδες Εργασίας των τριών Επιτροπών. Τα υπό έγκριση ψηφίσματα αφορούν σε θέματα όπως «Πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής», «Καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και «Προστασία αμάχων στη Μεσόγειο: Πρόσφυγες Μετανάστες και Εκτοπισμένοι». Άλλα θέματα που θα συζητηθούν υπό μορφή ψηφισμάτων είναι «Δραστηριότητες της Ομάδας για το εμπόριο και τις επενδύσεις στη Μεσόγειο», «Κλιματική αλλαγή: ο δρόμος προς το Παρίσι 2015» και «Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εργασιών της 9 ης Συνόδου θα διεξαχθούν οι καθιερωμένες, ανά διετία, εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΚΣΜ και των Μελών του Προεδρείου της Συνέλευσης.

______________