10/12/14

Επαφές του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα
και Θέματα Αποδήμων, στην Αθήνα


O Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου, στο πλαίσιο μονοήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, τον Ελληνοκύπριο εκπρόσωπο στη Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) κ. Νέστορα Νέστορος και τον πολιτικό προϊστάμενο της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) Αντιστράτηγο εν αποστρατεία κ. Ανδρέα Πενταρά, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο.  

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, η τουρκική αδιαλλαξία στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το ζήτημα των αγνοουμένων, η συνεργασία σε θέματα απόδημου ελληνισμού και η ανάδειξη της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.   

Παράλληλα, χθες το απόγευμα ο κ. Φωτίου είχε κοινή συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Νεολαία ΟΚΟΕ) και της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ), κατά την οποία συζητήθηκαν οι δυνατότητες κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση της Κύπρου.     

Σήμερα το βράδυ, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοούμενων της Κυπριακής Τραγωδίας, για τα 40 χρόνια αναζήτησης των αγνοουμένων από την Ελλάδα, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.   

Ο Επίτροπος Προεδρίας επιστρέφει στην Κύπρο, αύριο το πρωί.

___________