10/12/14

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αρχής Λιμένων

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις
των οδηγών ταξί και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αρχής Λιμένων


Οι κινητοποιήσεις «δεν είναι ο σωστός τρόπος να διεκδικεί κάποιος τα αιτήματα του, διότι ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημητριάδης κληθείς να σχολιάσει το θέμα των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί σήμερα, είπε ότι είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των οδηγών ταξί πριν από τρεις βδομάδες, χθες βράδυ, αλλά και σύντομη συνάντηση σήμερα το πρωί, και συζήτησαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

«Για κάποια από αυτά ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποιες λύσεις. Πιστεύω ότι στη δύσκολη σημερινή εποχή που ζούμε δεν είναι καιρός για κινητοποιήσεις και μόνο μέσα από διάλογο και συναίνεση μπορούν να βρεθούν», είπε ο κ. Δημητριάδης.

Πρόσθεσε ότι οι κινητοποιήσεις «δεν είναι ο σωστός τρόπος να διεκδικεί κάποιος τα αιτήματα του, διότι ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας, χωρίς να υπάρχει λόγος. Φανταστείτε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε όποια ομάδα επαγγελματιών έχει κάποιο αίτημα να βγαίνει στους δρόμους και να ταλαιπωρεί τους υπόλοιπους».

Ερωτηθείς για τις λύσεις που δρομολογούνται για το θέμα των ταξί είπε ότι «αυτές έχουν να κάνουν τόσο με την πάταξη της παρανομίας όσο και με τη δρομολόγηση κάποιου καινούργιου συστήματος διαχείρισης των αδειών ταξί που θα είναι πιο αποτελεσματικό για αυτό τον τομέα».

Ερωτηθείς για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αρχής Λιμένων, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος 2015. Γίνεται σημαντική δουλειά και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τις πρώτες ενδείξεις από τους συμβούλους».

Σε ερώτηση είπε ότι «τα οφέλη (από την ιδιωτικοποίηση) θα είναι τεράστια, διότι η διαδικασία θα φέρει στρατηγικό επενδυτή που θα διαχειρίζεται τα λιμάνια. Αυτός είναι ο στόχος. Θα υπάρξει προστιθέμενη αξία με την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο και πρέπει να βρούμε τον σωστό στρατηγικό επενδυτή για τη διαχείριση».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο στρατηγικός επενδυτής ενδεχομένως να εμπεριέχει κίνδυνο για τις θέσεις εργασίας, ο κ. Υπουργός είπε ότι «όλα τα εργασιακά θέματα θα τα συζητήσουμε και τα συζητούμε μαζί με τους εργαζόμενους και μαζί θα βρούμε λύση. Υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία που προβλέπεται από τη Βουλή ότι, για οποιονδήποτε οργανισμό, που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, συστήνεται επιτροπή στην οποία εκπροσωπούνται εργαζόμενοι και εκεί συζητούνται διάφορα εργασιακά θέματα».

Τέλος ανέφερε ότι «όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, αυτές θα πρέπει να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν για να μη γίνουν λάθη του παρελθόντος».

-------------------