23/11/14

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, κατά την παραμονή του στο Άμπου Ντάμπι, μεταξύ άλλων, είχε συναντήσεις με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II ibn al-Hussein, τον Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Seikh Mohamed bin Rashid AlMaktoum, τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι Seikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Seikh Abdullad bin Zayed Al Nahyan, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Προεδρίας του Άμπου Ντάμπι SeikhMansoor bin Zayed Al Nahyan και τον Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας Al Waleed Bin Talal Al Saud.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ συζητήθηκαν και θέματα διμερών σχέσεων, με τον Πρόεδρο να προβάλλει τόσο τα πλεονεκτήματα της Κύπρου στο χρηματοπιστωτικό τομέα, όσο και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νησί.
Ακόμη, συζητήθηκαν και θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στην κοινή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Με όλους τους συνομιλητές του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμφώνησε όπως, μέσω της διπλωματικής οδού, καθορισθούν ημερομηνίες ανταλλαγής επισκέψεων το συντομότερο δυνατόν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίηςή του για το γεγονός πως όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε φιλικότατο κλίμα και κρίνονται ενθαρρυντικές ως προς τις προσπάθειες που καταβάλλονται για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

-----------------------