15/9/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Καδή στη συνέντευξη Τύπου για παραλαβή της προσφοράς του ΟΠΑΠ για σίτιση μαθητών

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Καδή
στη συνέντευξη Τύπου για παραλαβή της προσφοράς
του ΟΠΑΠ για σίτιση μαθητών

Σας καλωσορίζω στη σεμνή αυτή εκδήλωση, κατά την οποία θα παραλάβουμε από τον ΟΠΑΠ Κύπρου τη χορηγία που θα καλύψει τη σίτιση των δικαιούχων μαθητών της υπαίθρου όλων των βαθμίδων κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015.
Ο θεσμός της χορηγίας υπήρξε ανέκαθεν ισχυρός. Η χορηγία θεωρείτο στην αρχαία Ελλάδα μια πολύτιμη εκδήλωση γενναιοδωρίας απέναντι στην πατρίδα και ο χορηγός έχαιρε της τιμής και της αναγνώρισης από την πολιτεία και τον κόσμο. Σήμερα, μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας, οι χορηγίες από διάφορους φορείς, οι οποίες στοχεύουν στη στήριξη των συμπατριωτών μας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Ένας από τους φορείς αυτούς είναι και ο ΟΠΑΠ Κύπρου.
Με χαρά λοιπόν, καλωσορίζω σήμερα εδώ, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τους εκπροσώπους του ΟΠΑΠ Κύπρου.
Ο ΟΠΑΠ Κύπρου, πέρα από τη συμβολή του στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του αθλητισμού στην Κύπρο, επιδεικνύει και μια έντονη και πολυδιάστατη κοινωνική δράση, η οποία αποδεικνύεται σήμερα έμπρακτα με την προσφορά του ποσού των €587.681 που θα διατεθεί για τη σίτιση των δικαιούχων μαθητών της υπαίθρου όλων των βαθμίδων κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015. Η προσφορά αυτή είναι σημαντική για την εξασφάλιση των πόρων που είναι απαραίτητοι για τη σίτιση των μαθητών που την έχουν ανάγκη.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην παροχή προγεύματος στους δικαιούχους μαθητές γιατί έτσι θα μπορούν να απρόσκοπτα να εμπλακούν στη διαδικασία της μάθησης. Κύρια έγνοια μας, ωστόσο, αποτελεί η παραχώρηση προγεύματος με διακριτικότητα και σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.
Φίλοι εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ, αναγνωρίζουμε την πολύτιμη προσφορά σας, χωρίς την οποία θα ήταν πολύ δύσκολο να στεφθεί με επιτυχία αυτή η ανθρωπιστική αλυσίδα προσφοράς προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Με τη σημερινή εξαγγελία και παραλαβή της προσφοράς των €587.681, θα ήθελα να εκφράσω προς τον Γενικό Διευθυντή και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ Κύπρου τις πιο θερμές ευχαριστίες και τους συγχαίρω για το διαχρονικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τους μαθητές μας.
Η σημερινή σας χειρονομία καταδεικνύει το μέγεθος της προσφοράς σας.
Καλή συνέχεια στο έργο σας.
____________