12/9/14

Επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Όσλο

Επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Όσλο


Στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνεχίζονται στο Όσλο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, είχε διμερείς επαφές με ομολόγους του. Ο κ. Ομήρου είχε συγκεκριμένα συναντήσεις με την Πρόεδρο της Γερουσίας της Ολλανδίας, κα Ankie Broekers-Knol, τον Πρόεδρο της Βουλής της Σλοβακίας, κ. Pavol Paška, τον Πρόεδρο της Βουλής της Κροατίας, κ. Josip Leko, τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, κ. Ivan Melnikov και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας, κ. Vangjel Dule.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αντηλλάγησαν μεταξύ άλλων απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Υπογραμμίστηκε επίσης εκατέρωθεν η σθεναρή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των χωρών αυτών με την Κύπρο, τόσο στο κοινοβουλευτικό όσο και στο γενικότερο διμερές επίπεδο.

Ο κ. Ομήρου είχε επίσης ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κα Anne Brasseur. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε, ανάμεσα σ’ άλλα, το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα θεσμικά όργανά του στη διατήρηση της διεθνούς έννομης τάξης, αλλά και σε ό,τι αφορά στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
_________________