15/9/14

Δήλωση καλλιέργειας εσπεριδοειδών 2014-2015

­Δήλωση καλλιέργειας εσπεριδοειδών 2014-2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) υπενθυμίζει όλους τους καλλιεργητές όλων των ποικιλιών Μανταρινιάς, καθώς και των ποικιλιών Πορτοκαλιάς «Γιάφα», «Ομφαλοφόρα» ή «Μέρλιν» και «Σιεκκέρικα», πως οφείλουν να υποβάλουν το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014 Δήλωση Καλλιέργειας. Ειδικά στις περιπτώσεις πρώιμων εσπεριδοειδών, όπως Κλεμεντίνες και Ομφαλοφόρα, οι παραγωγοί οφείλουν να υποβάλουν τις Δηλώσεις Καλλιέργειας πριν τη συγκομιδή.
Στη Δήλωση Καλλιέργειας, οι παραγωγοί οφείλουν να αναφέρουν τον αριθμό των δένδρων και την παραγωγή της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου για κάθε ποικιλία χωριστά, καθώς και πού διέθεσαν ή θα διαθέσουν την παραγωγή αυτή, δηλ. για εξαγωγή ή για ντόπια αγορά και σε ποιό έμπορο. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι καλλιεργητές των υπόλοιπων ειδών και ποικιλιών εσπεριδοειδών που τα διαθέτουν στη ντόπια αγορά.
Τονίζεται ότι η «Δήλωση Καλλιέργειας», σύμφωνα με τον Κανονισμό 18, των Κανονισμών που εκδόθηκαν με βάση το άρθρο 33 του Νόμου 19 του 1977, είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε παραγωγός παραλείψει να υποβάλει Δήλωση Καλλιέργειας ή προσπαθήσει να αποκρύψει στοιχεία σε σχέση με τις καλλιέργειες του και την παραγωγή τους, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη ευθύνη, ο Οργανισμός έχει δικαίωμα να στερήσει ή μειώσει μέχρι ποσοστού 10% την τυχόν πληρωτέα αποζημίωση.
Τα έντυπα της «Δήλωσης Καλλιέργειας» μπορούν να τα προμηθευτούν οι παραγωγοί από τους Γραμματείς των Συνεργατικών Εταιρειών των χωριών τους, τους οποίους μπορούν να συμβουλεύονται για την ορθή συμπλήρωσή των εντύπων και στους οποίους μπορούν να τα παραδώσουν συμπληρωμένα μέσα στις πιο πάνω προθεσμίες.
___________
15/9/2014