7/8/14

Σε πλήρη εγρήγορση οι μηχανισμοί του Υπουργείου Παιδείας για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



Σε πλήρη εγρήγορση οι μηχανισμοί του Υπουργείου Παιδείας  
για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι μηχανισμοί του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) έτσι ώστε να ξεκινήσει υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά.

Στο πλαίσιο της προσωπικής εποπτείας που ανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής σε σχέση με τα θέματα που αφορούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014 - 2015, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Πρόεδρο και Μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ).

Κατά τη συνάντηση ο κ. Καδής τόνισε τη σημασία που δίδει το Υπουργείο Παιδείας στην έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, έργο που συναρτάται άμεσα με τις διαδικασίες προαγωγής και μεταθέσεων που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της ΕΕΥ διαβεβαίωσαν τον κ. Υπουργό ότι παρά τα στενά χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί έπειτα από την καθυστέρηση στην έγκριση των αποπαγοποιήσεων, η ΕΕΥ εργάζεται και πρωί και απόγευμα ούτως ώστε να ολοκληρωθούν εντός των χρονικών πλαισίων που γίνονταν και στις προηγούμενες χρονιές οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών λειτουργών αλλά και στους κανονισμούς μεταθέσεων έπειτα από προαγωγή.

Εξάλλου, σε συνέχεια της υπηρεσιακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, με αποκλειστικό θέμα τη στελέχωση των σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης, 5 Αυγούστου, τις αποθήκες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και επιθεώρησε τις εργασίες σε σχέση με την αποστολή των σχολικών εγχειριδίων και του ευρύτερου υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού στα σχολεία. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και έδωσε οδηγίες στους λειτουργούς που έχουν την ευθύνη της αποστολής και κατανομής του εκπαιδευτικού υλικού όπως ολοκληρώσουν το έργο τους πριν από την άφιξη των μαθητών στα σχολεία και συνεργαστούν στενά με τις τοπικές Σχολικές Εφορείες.
________________