17/6/14

Ολοκληρώθηκε η 51η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ

Ολοκληρώθηκε η 51η Διάσκεψη των Επιτροπών
Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ


Ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες της 51ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (LI COSAC). Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν στη Διάσκεψη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και οι βουλευτές κ. Γιάννος Λαμάρης, κα Αθηνά Κυριακίδου, κ. Φειδίας Σαρίκας και κ. Δημήτρης Συλλούρης.

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για τα Συστήματα Παροχής Εγγυήσεων για τη Νεολαία: Βέλτιστες Πρακτικές, ο βουλευτής κ. Συλλούρης σημείωσε ότι η ανεργία των νέων συνιστά το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, με τα ποσοστά να αυξάνονται ανησυχητικά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάφερε ο κ. Συλλούρης, θα πρέπει να προχωρήσει με τολμηρά και αποφασιστικά βήματα προς την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η μεγαλύτερη επένδυση που πρέπει να κάνουν τα κράτη μέλη, επισήμανε ο βουλευτής, είναι στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Ειδικότερα, ο κ. Συλλούρης, τόνισε ότι παρόλο που η πρωτοβουλία «Εγγύηση για τη Νεολαία» είναι ευρωπαϊκή, εντούτοις, η πρωταρχική ευθύνη για την εφαρμογή της ανήκει στις κυβερνήσεις των κρατών μελών, οι οποίες θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που περιέχονται στη δέσμη μέτρων για τις κοινωνικές επενδύσεις, καθώς και στη σχετική Σύσταση του Συμβουλίου. Δεν στερούμαστε πολιτικών, ανέφερε ο κ. Συλλούρης, εκείνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή τους, η αποτελεσματικότητα, η δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι νέοι μας, υπογράμμισε, πρέπει να έχουν όραμα αλλά θα πρέπει να πεισθούν ότι οι εξαγγελίες και οι πολιτικές μπορούν να υλοποιηθούν.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης υιοθετήθηκαν τα Συμπεράσματα και η τακτική εξαμηνιαία Συνεισφορά της προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

--------------------