5/5/14

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνάντηση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνάντηση
του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Τα Ηνωμένα Έθνη συμμερίζονται απόλυτα τη θέση όπως οι όποιες προτάσεις υποβάλλονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι εντός του πλαισίου του κοινού ανακοινωθέντος, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Jeffrey Feltman με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε: «Ήταν μια πολύ καλή και χρήσιμη συνάντηση κατά την οποία έγινε αξιολόγηση της φάσης των συνομιλιών. Τονίστηκε η ανάγκη όπως οι όποιες προτάσεις υποβάλλονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι εντός του πλαισίου του κοινού ανακοινωθέντος, κάτι που συμμερίζονται απόλυτα και τα Ηνωμένα Έθνη.

Συμφωνήθηκε η ανάγκη αποφυγής δηλώσεων και ενεργειών που δυσχεραίνουν το κλίμα των διαπραγματεύσεων και σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ενέργειες. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη όπως προωθηθούν και υιοθετηθούν τολμηρά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης τα οποία, παράλληλα με τη διαπραγματευτική διαδικασία, θα δώσουν ώθηση σε αυτήν, (ενώ τονίστηκε) και η ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ.

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι σε συνεχή επαφή με τον κ. Van Nuffel (Εκπρόσωπος του Προέδρου της Κομισιόν για το Κυπριακό), ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στο νησί».  

____________