5/5/14

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών
με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις κ. Jeffry Feltman.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα επί της ουσίας των συνομιλιών επίλυσης του Κυπριακού και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο της αποστολής των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Συζητήθηκαν επίσης θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, επί των οποίων μεταφέρθηκαν οι θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τα οποία αναζητούνται διπλωματικές λύσεις.

Ο κ. Κασουλίδης ήγηρε προς τον κ. Feltman και το θέμα της δήλωσης στην οποία προέβη ο τελευταίος με το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Έρογλου, στην οποία αναφέρθηκε σε «δύο λαούς». Ο κ. Feltman ζήτησε όπως η συγκεκριμένη δήλωση μη εκληφθεί ως κάτι το εσκεμμένο, αλλά ως lapsus lingue, τονίζοντας ότι πρόθεσή του ήταν να μιλήσει για δύο ηγέτες και δύο πλευρές. Σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των επαφών του κ. Feltman ο ΟΗΕ θα προβεί στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία θα χρησιμοποιείται η ορθή ορολογία. Ως εκ τούτου, το θέμα θεωρείται λήξαν.

-------------------