11/5/14

Αρχίζει αύριο η διεξαγωγή του Σεμιναρίου Υψηλού Επιπέδου Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας στην Κύπρο

Αρχίζει αύριο η διεξαγωγή του Σεμιναρίου Υψηλού Επιπέδου
Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας στην Κύπρο


Πραγματοποιείται στην Κύπρο η διοργάνωση του σεμιναρίου υψηλού επιπέδου για θέματα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), το οποίο οργανώνεται από το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Μελετών για Θέματα Ασφάλειας ( EUISS ), υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας ( ESDC ).

Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Μαΐου μέχρι και τις 16 Μαΐου 2014 στη Λάρνακα, θα χαιρετίσει ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος θα απονέμει και τα διπλώματα των συμμετεχόντων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα από τη στρατιωτική και διπλωματική κοινότητα όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Οι  συμμετέχοντες ανέρχονται γύρω  στα 60 άτομα.  

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο αυτό αποτελεί τη ναυαρχίδα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας ( ESDC ). Στην εν λόγω εκπαιδευτική ενότητα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεματολογία που αφορά το «Μέλλον της ΚΠΑΑ» και πιο συγκεκριμένα τις μελλοντικές συνεργασίες της σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, τις τρέχουσες και μελλοντικές στρατιωτικές και μη στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές διαχείρισης κρίσεων, θέματα που αφορούν στην ενεργειακή και θαλάσσια ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

Ομιλητές στο σεμινάριο θα είναι, μεταξύ άλλων, προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή κοινότητα και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

_______