5/5/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε
τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις, κ. Jeffrey Feltman .

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Feltman δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση για να συζητήσουμε τα βήματα μπροστά για μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος.
 
Είμαι ευτυχής που είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο, και να είμαι εδώ με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Lisa Buttenheim .

Πρόκειται για το πρώτο μου ταξίδι στην Κύπρο υπό την ιδιότητα μου ως Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Πολιτικές Υποθέσεις και διαβίβασα στον Πρόεδρο τη σθεναρή στήριξη του Γενικού Γραμματέα προς την κοινή διακήρυξη της 11 ης Φεβρουαρίου. Εξέφρασα εκ μέρους του ΓΓ την εκτίμηση μας στον κ. Αναστασιάδη για τις ηγετικές του ικανότητες και   το όραμά του για προώθηση της κατάληξης στο έγγραφο του Φεβρουαρίου και για το ότι εργάστηκε με τον κ. Έρογλου προς την επίτευξη αυτής της διακήρυξης.
 
Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν δεσμευμένα να εργαστούν με τους ηγέτες και τον κόσμο, ώστε να επιτευχθεί μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού».