14/5/14

Ανακοινωθέν Τύπου της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων


Συνεκλήθη χθες, 13 Μαΐου το Συμβούλιο του Εθνικού Μηχανισμού για τα δικαιώματα της Γυναίκας υπό την προεδρία της Επιτρόπου Ισότητας κας Ιωσηφίνας Αντωνίου.


Κατά τη σύσκεψη οι οργανώσεις-μέλη ενημερώθηκαν για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, η Επίτροπος θα προεδρεύει του Συμβουλίου του Εθνικού Μηχανισμού, ενώ στην άσκηση των καθηκόντων της, θα στηρίζεται από την Μονάδα Ισότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως.

Τα μέλη του Συμβουλίου και η Επίτροπος συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ενίσχυσης και αναβάθμισης του Σώματος. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε επίσης ότι στην επόμενη Συνεδρία του Συμβουλίου το θέμα του εμπλουτισμού του εθνικού Μηχανισμού και των Υποεπιτροπών θα είναι το μοναδικό στην ημερήσια διάταξη της Συνεδρίας.

Ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας είναι βασικό όργανο στη διαμόρφωση και προώθηση της Ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και μέχρι τώρα τελούσε υπό την προεδρία του εκάστοτε Υπουργού Δικαιοσύνης.

Το Συμβούλιο του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας αποτελείται από 19 οργανώσεις. Στο Συμβούλιο συμμετέχουν γυναικείες, συνδικαλιστικές και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις εκ των οποίων δύο είναι τουρκοκυπριακές.
________________