15/5/14

Πραγματοποιήθηκε η 2η Συνεδρία της Καθοδηγητικής Επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό της Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΚΕΠΑ

Πραγματοποιήθηκε η 2η Συνεδρία της Καθοδηγητικής Επιτροπής
για τον εκσυγχρονισμό της Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΚΕΠΑ


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014 στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) στη Λευκωσία η 2η συνεδρία της Καθοδηγητικής Επιτροπής για το Έργο Εκσυγχρονισμού της Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΤΕΚ) του ΚΕΠΑ. Στην Καθοδηγητική Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο Διευθυντής του ΚΕΠΑ κ. Ντίνος Καθητζιώτης, εκπροσωπείται επίσης η Κυπριακή Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (SFIVET). Στο πλαίσιο της 2ης συνεδρίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υλοποίηση των διάφορων δράσεων του Έργου καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των μελών της Καθοδηγητικής Επιτροπής και ιδιαίτερα μεταξύ του ΚΕΠΑ και του SFIVET.

Το Έργο Εκσυγχρονισμού της ΤΕΚ του ΚΕΠΑ υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Κυβέρνηση της Ελβετίας και έχει ως στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση του συστήματος της Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κύπρου μέσω του εκσυγχρονισμού της τεχνολογικής βάσης της ΤΕΚ του ΚΕΠΑ, της αξιοποίησης τεχνολογίας, μέσων και εξοπλισμού κατάρτισης αιχμής (state-of-the-art), της αναβάθμισης των μεθοδολογιών και της γνωστικής βάσης της ΤΕΚ και της ανάπτυξης της ικανότητας κατάρτισης σε νέους τομείς προτεραιότητας, όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Εκτιμάται ότι το Έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2015.

-----------------------

15/5/2014