2/4/14

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ TO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ


Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παραχώρηση των χώρων του Πανεπιστημίου Κύπρου για παρουσίαση υποψήφιου ευρωβουλευτή, το Πανεπιστήμιο Κύπρου επιθυμεί να διευκρινίσει ότι το Ίδρυμα είναι ανοιχτό στην κοινωνία

και, κατόπιν αιτήματος, προσφέρει τη δυνατότητα σε εξωτερικούς χρήστες, μεταξύ αυτών και σε και υποψηφίους (μέσω των φοιτητικών παρατάξεων) να το επισκεφθούν και να διοργανώσουν εκδηλώσεις, παρουσιάσεις κ.ο.κ. Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο έχουν επισκεφθεί υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.

Η παραχώρηση, υπό προϋποθέσεις, των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του τόσο σε μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό) όσο και σε εξωτερικούς φορείς αποτελεί μέρος της πολιτικής του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αισθάνεται υπερήφανο και επικροτεί την επιλογή μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας να κάνουν χρήση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, αφού μέσω της εκλογής του θα μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρογνωμοσύνη τους για τη χάραξη πολιτικής και την ανάπτυξη του τόπου. Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες εκλογές το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω του περιοδικού ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ, προέβαλε τις υποψηφιότητες όλων των αποφοίτων του Ιδρύματος που είχαν θέσει υποψηφιότητα.

Τονίζεται, τέλος ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν χώρο ελεύθερης έκφρασης, διατύπωσης απόψεων και εποικοδομητικού διαλόγου.