25/4/14

Απολογισμός Πεπραγμένων του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος




H Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, με βάση την υποχρέωση που προκύπτει από το Έγγραφο Διορισμού της στη θέση της Επίτροπου Περιβάλλοντος, έχει ετοιμάσει Ετήσια Έκθεση την οποία θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη τη Δευτέρα 28 Απριλίου, στις 11 π.μ.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Παρουσίαση του Έργου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος (Μάρτιος 2013- Μάρτιος 2014)», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Πασχάλη Λ. Πασχαλίδη του κτηρίου Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, στις 6 μ.μ.

Στην εκδήλωση εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Παναγιώτης Αντωνίου.

Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος προσδοκεί όπως η ανοιχτή αυτή εκδήλωση αποτελέσει θεσμό για σκοπούς διαφάνειας, ενημέρωσης και ανοιχτού διαλόγου με τους οργανωμένους φορείς και την κοινωνία των πολιτών. Τα θέματα περιβάλλοντος, εκτός από τις στρατηγικές και τις πολιτικές του κράτους, για να υλοποιηθούν χρειάζονται την ενεργό εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών στις διαδικασίες και εφαρμογές των αποφάσεων, ως εκ τούτου η ενημέρωση και η διαφάνεια αποτελούν προαπαιτούμενο για να υπάρξει ένα πρακτικό, μετρήσιμο αποτέλεσμα προς όφελος του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της οικονομίας.