9/4/14

Ενημέρωση της Βουλευτή κας Στέλλας Κυριακίδου για την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε», στο πλαίσιο της Συνόδου της ΚΣΣΕ

Ενημέρωση της Βουλευτή κας Στέλλας Κυριακίδου για την εκστρατεία
«Ένα στα Πέντε», στο πλαίσιο της Συνόδου της ΚΣΣΕ


Στα πλαίσια των σημερινών εργασιών του 2 ου Μέρους της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) πραγματοποιήθηκε συνεδρία της Ειδικής Επιτροπής για τη Σύμβαση Lanzarote, στην οποία μετέχουν όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μιλώντας εκ μέρους της ΚΣΣΕ ως Γενική Εισηγήτρια της Συνέλευσης για τα Παιδιά, η Βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου προέβη, μεταξύ άλλων, σε ενημέρωση για την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε σχέση με την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε», που αφορά στην πάταξη της σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης   παιδιών. Μιλώντας για την ανάγκη επικύρωσης της εν λόγω Σύμβασης από όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού, η Κύπρια Βουλευτής επισήμανε ότι σύντομα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχετικό νομοσχέδιο για την πάταξη της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, το οποίο θα ενσωματώνει τόσο την Ευρωπαϊκή Οδηγία 211/36/ΕΕ όσο και βασικές πρόνοιες της Σύμβασης Lanzarote. Η κα Κυριακίδου, ενημέρωσε εξάλλου τα μέλη της Επιτροπής για την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Κοινωνικών θεμάτων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης της ΚΣΣΕ, όπως παρατείνει για ακόμη ένα χρόνο την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε», ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της εκστρατείας και να εμπλακούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Ανέφερε δε, ότι η επόμενη συνεδρία του Κοινοβουλευτικού Δικτύου, της εν λόγω εκστρατείας, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Κύπρο και θα ασχοληθεί, κατά κύριο λόγο, με το θέμα της παροχής φιλικών προς το παιδί υπηρεσιών δικαιοσύνης.

Αναφέρεται επίσης, ότι στα πλαίσια συνεδρίας της Επιτροπής Κοινωνικών θεμάτων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης της ΚΣΣΕ, η κα Στέλλα Κυριακίδου παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής, το προσχέδιο έκθεσής της με θέμα τις βέλτιστες υπηρεσίες για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας, αντηλλάγησαν απόψεις με τους εμπειρογνώμονες Δρα Alberto Costa, Επιστημονικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας και τον Δρα Nereo Segnan, Επικεφαλή του Τμήματος Πληθυσμιακού Ελέγχου και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Τορίνο στην Ιταλία.